Задължителната ваксинация срещу коронавирус трябва да влезе в сила в Австрия

...
Задължителната ваксинация срещу коронавирус трябва да влезе в сила в Австрия
Коментари Харесай

От февруари Австрия въвежда със закон задължителна COVID ваксинация

Задължителната имунизация против коронавирус трябва да влезе в действие в Австрия от началото на февруари. Това се планува в проектозакон, показан от държавното управление във Виена в неделя, заяви ДПА.

Правилата засягат всички граждани на възраст 18 и повече години, за разлика от в началото плануваната долна граница 14 години.

В средата на март би трябвало да започнат произволни инспекции на популацията, в това число прекъсване на придвижването, сподели министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн.

Тези, които откажат да бъдат имунизирани, ще бъдат санкционирани сред 600 и 3600 евро, откакто им бъде даден финален късмет да се имунизират в избран краен период.

Законът се ползва за всички поданици на Австрия, като се изключи бременни дами и всички, които не могат да бъдат имунизирани по медицински аргументи. Всеки, който се е възстановил от ковид, трябва да получи 180-дневно освобождение.

Очаква се австрийският парламент да одобри закона в четвъртък, в гласоподаване, което значително се преглежда като условност, защото ръководещата коалиция на консервативната Австрийска национална партия (ÖVP) и Зелените имат нужното нормално болшинство.

Единствено крайнодясната Партия на свободата на Австрия (FPÖ) е изрично срещу наложителната имунизация.

Канцлерът Карл Нехамер сподели, че новият закон не съставлява борба сред имунизираните и неимунизираните, а по-скоро задачата на цялото общество да заживее още веднъж в независимост.

Самият Нехамер е дал позитивна проба за ковид по-рано този месец, само че сподели, че заради своята ваксинация винаги се е чувствал убеден, че няма да има потребност да бъде приет в болница.

Припомняме, че се проведоха и митинги в страната против наложителната имунизация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР